ATENTIE ! Acest Web Site NU este afișat corect de browserul Dvs. Pentru o experiență de navigare îmbunătățită, vă rugăm să il updatați accesând acest link.

Ai un magazin online... Cum il faci cunoscut pe Internet?

[11-02-2014]

  Am mai spus că pe internet se poate vinde aproape orice. Costurile scăzute de creare a unui magazin online şi întreţinere a facilităţilor acestuia, în raport cu cheltuielile unui magazin clasic, au determinat ca pe internet să apară nu numai vânzători de servicii, ci şi comercianţi care vând tot felul de produse, de la scobitori şi agrafe până la utilaje şi echipamente industriale dintre cele mai sofisticate.
  La un magazin clasic, firma luminoasă de afară, fluturaşii împărţiţi în cartier şi poate un panou de reclamă închiriat în oraş ori o casetă de publicitate în ziar, reprezintă cam toată gama de strategii pe care un antreprenor de acest nivel şi le poate permite. Ce faci atunci când ai un magazin online? Cum îl promovezi?
  Să ne imaginăm că ţi-ai creat un magazin online de produse naturiste. Extracte de plante medicinale, ceaiuri, creme, tincturi, alimente naturiste, şi aşa mai departe. Ai observat probabil cât de mult a înflorit în ultima vreme comerţul online cu astfel de produse. Sunt realmente sute de magazine online care vând cele mai diverse produse din segmentul naturist. Şi ştii de ce? Pentru că trendul naturist în stilul de viaţă vine din una dintre cele mai mari preocupări ale consumatorului modern: sănătatea. Şi, nu în ultimul rând, pentru că medicina naturistă concurează cu cea tradiţională propunând produse mai puţin cunoscute pe care un magazin online le poate prezenta astfel încât cumpărătorul să le poată studia, compara şi alege în linişte.
  Iată câteva tactici de promovare care funcţionează pentru un magazin online de produse naturiste, sau orice alte produse vinzi online:
  - Promovare în directoare: când lansezi magazinul, asigură-te că pe toate directoarele de ştiri şi articole apare un comunicat de presă despre tine şi produsele tale;
  - Abonare la neswletter: ţine legătura cu cei care îţi vizitează magazinul oline; oferă-le o broşură descărcabilă gratuit, cu aplicaţii ale produselor tale sau invită-i la o tombolă cu premii dacă se înscriu la newsletter-ul tău. Astfel vei putea să le comunici chiar şi offline toate noutăţile şi promoţiile tale.
  - Creare de cataloage descărcabile – prezintă-ţi produsele într-un mod atractiv, şi realizează un catalog pe care vizitatorii să-l poată descărca gratuit; orice material descărcabil gratuit va fi perceput de consumator drept un cadou, plus că da şansă produselor tale să fie studiate şi offline;
  - Blog interactiv – invită utilizatorii să posteze comentarii despre folosirea produselor tale; oferă-le feedback; organizează din când în când concursuri online cu premii constând în produse şi creează o comunitate în care se vorbeşte despre ce vinzi şi despre afacerea ta.
  Nu ştii cum să pui în practică aceste tactici cu buget redus şi eficienţă maximă? Ia legătură cu profesioniştii. IteXclusiv.ro îţi oferă campanii complete de promovare pentru toate tipurile de magazine online.

Noutăți din mediul online