ATENTIE ! Acest Web Site NU este afișat corect de browserul Dvs. Pentru o experiență de navigare îmbunătățită, vă rugăm să il updatați accesând acest link.

Tendinte in web design incepute in 2013 ce continua in 2014.

[23-12-2013]

  Cateva dintre evoluțiile incepute în domeniul web design-ului in anul 2013:
Responsive Design - Conceptul de Responsive Design a apărut în 2012 și, având în vedere rapiditatea schimbărilor tehnologiei, este de așteptat o și mai mare dezvoltare a capacității unui website de a se adapta la diferite rezoluții și dispozitive pe care este afișat, fără a suferi degradări majore.
Dispariția animației flash - Flash-ul a fost în ultimii ani tot mai puțin folosit, mai ales datorită combinației de slabe beneficii SEO și a puținelor device-uri care îl suportă, astfel că anul 2013 este anul dispariției complete a acestuia.
Textul, layout-ul și imaginile vor deveni tot mai importante. Conținutul va fi în centrul atenției, iar folosirea layout-urilor potrivite, în special în cazul mobilelor acolo unde simplitatea este cheia, vor atrage tot mai mulți vizitatori, însă multe site-uri vor continua să utilizeze imagini cu un mare impact vizual pentru a atrage atenția.
Butoanele de mari dimensiuni sunt asteptate să devină o necesitate în urmatorul an, fiind esențiale pentru scoaterea în evidență a produselor sau informațiilor de pe un site.
Mai mult alb - Albul a fost întotdeauna important pentru un web design eficient însă doar în ultimele luni acest avantaj a iesit la lumină. Trendul va continua și în 2014, cu pagini curate și aspecte profesionale.
Realizarea site-urilor "On Page" sau "Parallax Scroling". Acestea preuspun desfașurarea site-urilor pe o singură pagină, fie vertical sau orizontal și se bazează pe noile caracteristici ale HTML5 și CSS3.
• Scheme de culori subtile. Chiar dacă în prezent culorile aprinse reprezintă trendul principal, în ultimele luni unii designerii s-au reorientat spre culori mai calme.
Promovare site. Conținutul original și dimensiunea articolelor de cel putin 400 de cuvinte au devenit criterii tot mai importante pentru listarea website-urilor pe poziții favorabile în Google. Link-urile de calitate și prezența pe rețelele de socializare au fost și vor fi în continuare aspecte esențiale pentru promovarea oricărei pagini web.

Noutăți din mediul online