Optimizare Site Web sau SEO - Metoda web de a sta în topul căutărilor online, o metodă ce merită tot efortul!
SEO (Search Engine Optimization) înseamnă „optimizare site web” pentru motoarele de căutare și are ca target principal creșterea calității informației dintr-un site web și indexarea acestuia pe o poziție mai bună în aceste motoare de căutare, aşa cum este Google™.
Optimizare site web sau SEO, rămâne un instrument foarte important de promovare al marketing-ului online, apogeul acestui procedeu este atins când site-ul web respectiv ajunge pe poziția dorită, pe cuvintele cheie de top din acel domeniu de activitate și nu numai.
Puțini dintre cei care se consideră specialiști în promovare SEO au în vedere că este necesară o optimizare totală a unui site nou sau existent: imaginile, linkurile, cuvintele cheie, contentul, totul poate fi îmbunătățit pentru a atrage vizitatori.
În plus, un SEO inteligent înseamnă conținut relevant prezent nu numai pe site, ci și valorificat prin asocierea afacerii tale cu un blog, o pagină de Facbook™, un cont de YouTube™, Google Plus™ sau Twitter™. Google™ recompensează efortul de a oferi conținut fiabil și alternativ vizitatorilor tăi, iar înțelegerea specificului promovării SEO a unei afaceri pe rețelele sociale este cheia succesului atunci când concurența online este acerbă.
Prin serviciul de optimizare site web avansezi în ierarhia motoarelor de căutare și devii ușor de găsit de către toți utilizatorii de internet.
Pentru că știm nu doar teorie când vine vorba de SEO, dar o și aplicăm cu succes, clienții noștri au ales să revină pentru proiecte de web design și servicii de optimizare site web și ne-au selectat drept colaboratori pe termen lung pentru că am fost capabili să le aducem rezultate concrete.
Uită de campaniile de marketing învechite, fluturașii sau ofertele pe care nu le citește nimeni. Minimizează-ți cu succes cheltuielile de publicitate optimizându-ți site-ul şi crescându-i influența în mediul online, totul după ce apelezi la specialiştii IT eXclusiv!
Tehnicile SEO te ajută să fii indexat mai bine de către motoarele de căutare. Dacă te întrebi în ce măsură ai un site web optimizat, trebuie să-ți răspunzi cel puțin la câteva întrebări:
- 1Cuvintele cheie importante, pe care clienții tăi le caută, sunt corelate și folosite corect în paginile site-ului tău?
- 2Textele și întreg content-ul site-ului tău sunt originale și respectă densitatea cuvintelor cheie?
- 3Elementele grafice ale site-ul tău au etichete relaționate cuvintelor cheie din conținut? Cât de relevante sunt acestea?
- 4Cum te poziționezi în ce privește cuvintele cheie dar și cuvintele asociate brand-ului tău, în raport cu concurenții tăi?
- 5Cum îți măsori evoluția SEO lunar și ce planuri ai pentru următorii ani în lumea online extrem de dinamică?
- 6Ai funcționalități de integrare cu rețelele sociale, blog-uri și canale video? Le folosești corect?
- 7Ce știi de semnalele utilizatorilor? Cât timp real petrec pe site-ul tău și care este rata de respingere?
Evident, lista de întrebări poate continua aproape la nesfârșit, mai ales atunci când dorim locuri de top pe cuvinte cheie cu o concurență foarte mare. Nu uita faptul ca efortul depus pentru a crește în motoarele de căutare este mare și gândește-te că, din păcate, același efort îl depune și concurența ta. Cum se traduce acest lucru? Trebuie practic să fii mereu cu un pas înaintea lor și trebuie mereu să vii cu lucruri inovatoare. Aici intervenim noi, pentru că investim în „teste SEO” mereu și avem experiența necesară să susținem aproape orice campanie de promovare SEO.
Toată munca de implementare a unor mecanisme de promovare SEO rezultă în strategii de optimizare site web eficiente, care iți vor aduce rezultate aproape imediate în trafic și în vânzări. Contactează-ne și află fără obligații care sunt lucrurile pe care le putem face imediat pentru afacerea ta online prin serviciul de promovare SEO.
Peste trei sferturi din utilizatorii de internet folosesc motorul de căutare Google™ pentru a găsi informații, știri, produse, servicii şi imagini de interes.
Modul în care Google™ analizează conținutul, arhitectura, precum și comportamentul site-urilor pentru a le clasifica mai apoi în ordinea relevanței în paginile de căutare este extrem de important dacă vrei să faci SEO de calitate.
În acest sens, echipa IT eXclusiv analizează cu atenție conținutul unui site, dar și mediul extern (concurența, oportunitățile de promovare, comportamentul clienților) pentru a realiza o strategie completă de promovare SEO eficientă a site-ului tău.
Procesul de Optimizare Site Web – Ce reprezintă și cu ce te ajută Promovarea SEO ?
Locul fruntaș deținut de site-ul tău, cu ajutorul serviciului de promovare SEO, inseamnă că succesul a devenit o realitate și NU un noroc!
Primul pas ce trebuie făcut de o agenție de publicitate, atunci când discutăm despre optimizarea unui site web, este auditul. Așa cum îl definim în orice alt domeniu de activitate (ex: audit financiar), procesul de audit SEO este un proces ce are ca scop analiza și corectarea/îmbunătățirea ulterioară a site-ului web ce urmeză a fi optimizat.
Ca agenție web, ținem foarte mult la acest procedeu, deoarece informăm corect, încă de la început, clientul nostru cu privire la starea actuală a site-ului său și în legătură tot ceea ce va implica optimizarea lui pe viitor. Un audit SEO poate fi privit ca un raport sau ca o scanare amănunțită prin care sunt spuse clar problemele dar și părțile bune ale site-ului analizat. Facem acest lucru cu o multitudine de aplicații profesionale ce analizează atât URL-urile interne, cât şi URL-urile externe (off page).
Auditul SEO, pe langă faptul că îl facem gratuit, este practic primul pas obligatoriu, un diagnostic real ce ne va spune cât de bună este experiența utilizatorului, dar mai ales poziția site-ului tău în funcție de cuvintele cheie de maxim interes.
Obiectivele noastre sunt clare: păstrarea cât mai mult a elementelor grafice din site-ul tău, păstrarea codului sau rescrierea lui într-o formă cât mai curată și modernă din punct de vedere al programării și, mai ales, urmărirea și corectarea metatag-urilor și a densității cuvintelor cheie de interes în raport cu tot textul paginii web respective.
Un procent foarte mare, de fapt, el este cel mai mare când vorbim despre promovarea SEO, îl are partea de Off Page, adică orice backling către site-ul nostru, dobândit constant, ne ajută să urcăm poziții importante. Acest lucru se realizează cu ajutorul articolelor, comunicatelor de presă, prin link-exchange și multe alte metode „curate/white”, iar ideal ar fi ca toate aceste backlink-uri să vină din site-uri web cu domenii de activitate asemănătoare cu al tău.
La IT eXlusiv optimizăm permanent site-urile a zeci de clienți din diferite domenii de activitate. Un audit SEO îți va spune dacă un site web sau un magazin online ține pasul din punct de vedere tehnologic cu evoluțiile din mediul online și cu inovațiile pe care concurența sau alți jucători de pe piață le pun în practică. Orice audit SEO este obligatoriu să facă referire la top concurenți pe care îi ai în domeniul tău și, evident, acest lucru poate fi și un punct de pornire la drumul lung și poate plin de obstacole: cucerirea motorului de căutare Google™!
Noi avem convingerea că reușim mereu să fim cu un pas în față, analizând constant poziționarea fiecărui site web pe care îl realizăm sau îl întreținem și este natural să depunem acest efort pentru că succesul nostru a venit prin prisma succesului clienților cu care am colaborat.
Există pe piață multe firme de web design care fac proiecte de bună calitate, însă, uneori, greșeala lor constă în faptul că după ce este terminat proiectul ei își lasă clienții să se descurce singuri, fără sprijin și consultanță profesională. De aceea, proiecte făcute bine sfârșesc prost pentru că puțini înțeleg că dinamica în marketingul online înseamnă să fii constant prezent, constant inovativ și creativ.
Noi ne dorim să ducem treaba până la capăt și avem soluții profesionale de optimizare site web pentru toți clienții noștri. Fie că ai un site realizat de noi sau de altcineva, te putem ajuta cu soluții concrete de promovare SEO, astfel încât să atragi trafic, să depășești concurența, să realizezi vânzări și profit progresiv.
Am început, acum mulți ani, prin optimizarea propriului nostru website, am văzut efectul și asta ne-a ajutat să înțelegem cum să ne poziționăm în piață. Grija față de clienți și de afacerile acestora i-a determinat să revină la noi pentru dezvoltări și functionalități inovative, iar volumul de proiecte derulate constant ne permite sa câștigăm astfel încât să ținem prețurile reduse mereu.
Odată cu trecerea timpului, Google a făcut multe update-uri, evident toate acestea cu scopul de a îmbunătăţi rezultatele căutărilor tuturor vizitatorilor. Acest lucru, din păcate, a afectat modul în care site-urile web erau optimizate în trecut, prin simple metatag-uri și doar câteva link-uri din directoare web, ajungând în ziua de azi până la optimizări de nume brand + cuvinte cheie de top și asocieri cu toate rețelele de socializare.
Echipa IT eXclusiv este formată din specialiști SEO care înțeleg mereu ce înseamnă chiar și cea mai mică investiție a ta și, mai ales, valorifică orice rezultat pozitiv obținut. Evident, suntem conștienți de faptul că tu aștepți rezultate rapide, însă în domeniul SEO agresivitatea cu care se optimizeză uneori un site web poate dăuna ulterior; practic, există riscul de a urca imediat pe poziții fruntașe, însă nu vom sta acolo pentru mult timp, ceea ce nu ne dorim pe termen lung!
Promovare SEO = Tot ceea ce ai nevoie pe termen lung pentru activitatea ta în mediul online!
Promovarea SEO se împarte în două mari categorii: SEO OnPage și SEO OffPage - strâns legate una de alta, strategii sau tehnici pe care le stăpânim foarte bine și în care investim mereu cu succes.
- 1SEO OnPage - primul pas pe care îl vom face, după auditul SEO, pas extrem de important, fiind trunchiul pe care se dezvoltă întregului proces de optimizare site web.
Optimizarea OnSite sau OnPage, în linii mari, se referă la conținut, cuvinte cheie, asezare în pagină, numărul și poziționarea eventualelor reclame, consistența și relevanța linkurilor interne, timpul de încărcare a paginii web, meta descrieri și altele.
Dintre toți factorii ce duc la un SEO OnPage de top, probabil că titlul paginii web respective este cel mai important. Acesta trebuie să conțină dacă se poate, cel mai „scump” cuvânt cheie din domeniul tău. Google™ și celelalte motoare de căutare înțeleg exact despre ce este vorba în acel site web și, teoretic, va afișa rezultatul ce are în titlul descriptiv cuvântul cheie căutat de utilizator.
La același nivel, ca importanță, se află și SEO-Friendly URL sau mai simplu spus link sau URL prietenos. Nu se numește „prietenos” la întâmplare, deoarece acesta ajută motorul de căutare dar mai ales utilizatorul final să vizualizeze/memoreze link-ul site-ului web în care se află la momentul respectiv. De exemplu, imaginează-ți cum ar fi să ții minte un "www.domeniupreferat.ro/produse-curatenie" în loc de "www.domeniupreferat.ro/index.php?route=product/category=74_82_91" - răspunsul este ușor de dedus. Deci, un URL trebuie sa fie cât mai scurt, ușor de reținut și mai ales să conțină cuvintele cheie de maxim interes.
Deși l-am lăsat pe locul 3, bounce-rate-ul sau rata de respingere, rămane un alt factor de top ce face diferența în poziționarea site-ului web în motoarele de căutare. Este destul de greu la început de drum în mediul online, îndeosebi atunci când pornești cu un brand abia format, să ai un bounce rate iubit de Google™, adică unul mic. Este ca atunci când intri într-un supermarket de cartier în care de 5 ani nu s-a schimbat nimic, poate doar prețul produselor, față de un supermarket cunoscut internațional în care promoțiile se schimbă în fiecare zi. Acest lucru se traduce foarte simplu: site-ul tău web trebuie să fie în permanență actualizat cu content nou și mai ales cu elemente multimedia, imagini, video, diagrame și multe altele. Toate acestea vor reduce rata de respingere, iar utilizatorul petrece mult mai mult timp la tine pe site și de ce nu, se va întoarce mereu cu drag.
Google™ PageSpeed Insights, responsive design, optimizarea imaginilor, butoanele social media și multele altele rămân în atenția echipei noastre de SEO atunci când optimizăm un site web.
În concluzie, SEO OnPage, deși pare un lucru ușor de controlat și neimportant, rămâne principalul factor de ranking în motoarele de căutare. Din păcate, în goana după poziția întâi, paradoxul este că s-a ajuns ca multe firme de SEO să scape din atenția lor contentul în sine (textele din site) - content ce ar trebui realizat în primul rând pentru oameni sau utilizatori și mai apoi pentru motoarele de căutare.
Cum lucrurile evoluează rapid iar calitatea informației crește în mediul online, ar fi fost prea simplu să conteze doar optimizarea OnPage, pentru că atunci toți am fi pe poziția numărul unu!
- 2Optimizarea OffPage - se caracterizează, teoretic, prin obținerea și administrarea permanentă de backlink-uri relevante către site-ul tău web, însă astăzi SEO OffPage nu mai este doar atât.
Rezultatele SERP (adica Search Engine Results Page) sunt, mai simplu spus, rezultatele efective ce apar la orice căutare a unui cuvânt sau expresie de cuvinte. Cel puțin Google™, încearcă și reușește mereu să îmbunătățească tot ceea ce ține de informația afișată, să țină cont de experiența vizitatorilor dar mai ales să afișeze în top rezultate site-ul web cu credibilitatea cea mai mare.
Dacă SEO OnPage se referă la setări, ajustări și modificări pe care le aplicăm doar în web site, optimizarea OffPage este aplicată doar în afara granițelor web site-ului respectiv. Practic, dacă un motor de căutare găsește site-ul tău și dorește să îl poziționeze în SERP, acesta caută referințe despre acel site. E ca atunci când cineva îți recomandă un doctor anume, iar tu cauți informații oriunde poți despre acesta. Cu cât ai mai mult feedback, cu atât mai obiectivă este părerea ta asupra acelei persoane. Deci, pentru ca site-ul tău să ajungă în top, alte site-uri trebuie să „vorbească” despre tine, adică să plaseze o legatură/link către site-ul tău. Ideal ar fi ca toate site-urile relevante din lume să te menționeze, însă acest lucru este aproape imposibil.
Odată cu creșterea în SERP, un lucru deloc de ignorat rămâne traficul, mai ales cel targetat, căci acesta crește exponențial. PageRank-ul (nota de la 1 la 10 dată de Google™ site-ului tău) se preia din site-urile ce fac referire cu link direct către tine și automat semnalele sociale cresc, deoarece din ce în ce mai mulți utilizatori te menționeză în postările din rețelele de socializare.
Pentru a crește numărul de link-uri către site-ul tău, s-au folosit de-a lungul timpului diverse metode: directoare web, site-uri de tip forum, comentarii pe diverse site-uri ce conțineau link direct către site-ul dorit, directoare cu articole web, scheme de link exchange și multe altele. Nu vom intra în detalii, putem spune doar că unele mai sunt încă benefice iar altele strict interzise de Google™ și nu numai. De aici iau naștere Black SEO și White SEO.
IT eXclusiv folosește pentru clienții săi doar metode curate, agreate de motoarele de căutare. Astfel, trebuie să înțelegi faptul că, deși poate părea simplu să obții un backlink, trebuie să îl obții în mod 100% natural.
Ca și sinteză, este bine să reții că mecanismele SEO OffPage, se bazează pe o serie de acțiuni:
» Crearea unor landing page-uri ce oferă conținut proaspăt, dinamic și legături constante către site-ul principal. Această etapă vizează și un element de marketing, crearea unui instrument interactiv prin care să poți comunica cu vizitatorii/clienții/consumatorii tăi.
» Crearea și întreținerea unei pagini pe o rețea de socializare pentru a cristaliza o comunitate de utilizatori asociați unui brand - motoarele de căutare răsplătesc afacerile online considerând extrem de relevantă interconectarea acestora cu consumatorii și interesul lor pentru crearea unei comunități virtuale de utilizatori interesați de un brand sau altul.
» Crearea unui canal video extrem de util pentru prezentări video, clipuri și materiale grafice care să completeze informațiile, produsele și serviciile prezentate pe site-ul tău principal.
Putem discuta probabil zile întregi despre SEO și experiența noastră în acest domeniu, însă probabil că te-am plictisi. Știm un singur lucru, și anume că îți dorești rezultate palpabile, durabile și mai ales o poziție organică de top pe termen cât mai îndelungat.
Cât ar trebui să plătești pentru SEO? Atât cât este nevoie să ajungi pe primul loc, deoarece merită tot efortul!
Diferența dintre afacerile online mediocre și cele de succes o face modul în care antreprenorii acestora își pun singuri întrebări de tipul: „E cazul să investesc în SEO?” și „Cât voi investi în SEO anul acesta?”. Răspunsul este retoric, prima întrebare probabil că avea logică, dar acum 15 ani, nu în ziua în care oamenii caută absolut totul pe internet.
Când vine vorba de plata serviciilor SEO, agențiile web adoptă mai multe modalități de plată: plata lunară - cea mai cunoscută și practică, are cel mai mare ROI (Return On Investment) pentru client, include rapoarte lunare, îmbunătățiri on-site, reasearch cuvinte cheie și backlink-urile achiziționate în acea lună. Plata unui proiect SEO - clientul îi dă target-ul agenției web, de exmplu își dorește locul de top pentru un set de cuvinte cheie doar într-o locație anume. Consultanță SEO - aici intră auditul SEO sau ore de consultanță contra cost, oferite de agenția SEO aleasă de tine.
Este greu să îți recomandăm exact o modalitate de plată, toate pot fi valabile, alegerea îți aparține în totalitate, ceea ce trebuie să reții, în cazul nostru, este că suntem foarte corecți cu tine și îți oferim mereu soluția ideală pentru un bun raport rezultate/preț.
Probabil cel mai important aspect pentru toată lumea rămâne suma efectivă pe care o plătești, mai ales în cazul plății lunare. În țările foarte dezvoltate, prețul practicat de agențiile SEO pornește de la 700$/lună și urcă până la 4.000$/lună. În Romănia, media este între 300€/lună și poate urca până la 2500€/lună. În orice caz, aceste informații sunt totuși pur subiective, nu există un șablon sau un preț impus de cineva anume. Ca să îți fie mai simplu de înțeles cum se traduce un buget SEO, gândește-te că totul se rezumă la ce face agenția respectivă cu bugetul tău: cumpară un backlink de la cel mai cunoscut site de știri din domeniu, cu PR foarte mare, sau cumpără 3 link-uri de pe bloguri obscure, abia lansate în online. Din nou, decizia este dictată doar de bugetul alocat, dar mai ales, la final, rezultatul în SERP rămâne cel mai influențat. Google™ știe foarte bine ce valoare are un backlink către site-ul tău și deci apreciază sau nu acest lucru.
Un aspect foarte important este capacitatea ta, în calitate de client, de a deosebi agențiile SEO „mincinoase” de cele care chiar se zbat pentru a obține rezultatele dorite de tine. Astfel, trebuie să fii suspicios atunci când auzi cuvinte de genul „garantăm” poziția X - nimeni nu poate garanta modul în care Google™ va indexa peste o lună site-urile web.
„Rezultate rapide sau instantanee” - trebuie să te ducă cu gândul la BlackHat SEO, sau mai simplu spus, la aşa-zişii „specialişti” care probabil îți vor urca site-ul web pe poziții de top imediat, însă la următorul update al roboților Google este posibil să îți trebuiscă un site și un domeniu web NOU! Deci, dă-ți seama singur cât de nociv poate fi acest tip de promovare SEO.
"Optimizare SEO completă la 50€/lună" - nu numai că „optimizare seo” este un pleonasm, imagineză-ți că doar SEO On-Page pornește de la 50-100€ - dar să mai și cumperi articole cu backlink către site-ul tău în acestă sumă, în fiecare lună! Multe agenții încearcă să vândă backlink-uri procurate gratis, precum directoare web sau forum-uri pline de mesaje SPAM, acest lucru poate afecta chiar poziția site-ului tău.
La fel de important este și locul de unde agenția SEO procură link-urile, mai ales atunci când acestea au un PR foarte mare. Noi nu recomandăm să investiți doar în achiziția de articole, link-uri și blog-uri de top, cu PR foarte mare. Pentru motoarele de căutare este foarte important să crești ușor, natural și sigur, deci trebuie sa combini atât articole cu PR ridicat cu unele cu PR mai scăzut. Gândește-te că atunci când lansezi un site web, nu doar cele mari află și scriu despre tine, ci și blogerii mai puțini cunoscuți.
Lista poate continua, însă ce ne dorim noi să reții este că optimizarea web, este un procedeu ce consumă, în primul rând, foarte mult timp. SEO ar trebui să fie făcut în fiecare lună, este adevărat, primele 3-6 luni sunt destul de critice, deci efortul financiar se va concentra mai mult în această perioadă. Este mai bine să menții o poziție de top, decât să investești foarte mult deodată și apoi să faci o pauză foarte mare.
Din păcate, pentru motoarele de căutare nu ești singurul din domeniul tău, adică ai concurență și poate una chiar foarte mare. Sunt cazuri, destul de multe, în care site-uri concurente, nou lansate pe piață, apar imediat în top. Acest lucru se datorează content-ului unic al acelui site, însă asta nu va ține la infinit. Un site cu backlink-uri corect achiziționate, va rămâne pe poziții mult timp, chiar dacă are un content puțin învechit.
În concluzie, cea mai mare investiție financiară pe termen lung, cu un ROI foarte bun, rămâne promovarea SEO. Nu se mai pune problema dacă ai sau nu nevoie de SEO - ci ar trebui să te gândeşti doar ce agenție să alegi - noi garantăm transparență totală și rezultate măsurabile!
Dacă faci SEO și nu îți poți măsura rezultatele, din păcate, o faci aproape degeaba!
Procesul de optimizare site web trebuie privit ca pe o strategie de lungă durată, ca pe un drum destul de lung, la care pornești și nu e prea bine să dai înapoi. Mai simplu spus, dacă mergi către o destinație și nu ai hartă, busolă, GPS și nici nu știi viteza cu care călătorești, cum poți să afli cât mai ai de mers? Tehnic vorbind, lucrurile acestea se traduc în tool-uri profesionale de măsurare, pe care webmasterii, adică agențiile precum IT eXclusiv, le folosesc cu succes.
Cum orice afacere este diferită, la fel se întâmplă și cu un site web. Sunt site-uri în care se pune accent pe măsurarea volumului de trafic; sunt web site-uri în care contează conversia și poziția pe anumite cuvinte cheie în motoarele de căutare; magazinele online, de exemplu, trebuie să aibă o interfață foarte ușor de utilizat și un bounce rate cât mai mic, evident, exemplele pot continua. Noi ne mulăm în funcție de target-ul tău, nu facem rabat la calitatea serviciilor noastre și, mai ales, îți propunem soluții și oportunități ce te vor ajuta enorm în mediul online.
Sursa vizitelor - probabil cel mai cunoscut element în măsurarea traficului, se referă la locul din care site-ul tău poate obține vizite: navigare directă, adică vizitatorul tastează direct link-ul site-ului tău; navigare dintr-o referință - aici intră de la backlink-uri la link-uri din newslettere; navigare din motoarele de căutare - adică se ajunge în site-ul tău prin căutările făcute direct în motoare de căutare precum Google™. Este foarte important să monitorizezi sursa traficului deoarece vei ști mereu procentajul și numărul exact de vizite primit dintr-un loc anume. Apoi se ia decizia dacă locul respectiv ne ajută sau ne poate încurca în lupta pentru pozițiile fruntașe.
Un alt element esențial, mai ales în cazul vizitelor venite din motorul de căutare, rămâne cuvântul cheie! Ca paranteză, în SEO, cuvintele cheie se împart în 2 categorii: money keywords (adică acele cuvinte targetate, ce exprimă clar dorința clientului, serviciul sau produsul pe care-l caută) și brand keywords (cuvinte ce se referă la un brand, companie, nume de produs și altele, toate la modul mai general, nu foarte targetat). Toate cuvintele cheie ce îți aduc trafic, indiferent de tipul lor, sunt extrem de importante pentru că ele îți spun direct ceea ce gândește posibilul tău client.
Conversia - măsurarea acesteia, este esențială și deci dictează tot ceea ce ține de vânzarea finală a unui produs sau serviciu oferit de site-ul tău. Ideea este simplă, afli din diferite surse (ex: Campanii CPC) cuvintele cheie cu rata de conversie cea mai mare, apoi faci SEO pe acele cuvinte. Totul se va rezuma la transformarea unui vizitator oarecare, în cumpărător ce cumpără serviciul sau produsul tău.
Calitatea / autoritatea backlink-urilor - așa cum am mai menționat, backlink-ul este elementul esențial, care ajută enorm la creșterea în topurile motoarelor de căutare. Toate linktool-urile au un barem de punctare, deci oferă un scor de calitate site-ului tău căruia îi faci SEO.
Discuțiile legate de SEO se pot întinde "la infinit". Nimeni nu poate spune cu lux de amănunt ce trebuie să faci, pas cu pas să ajungi sau mai ales să rămâi pe primul loc, mai ales pentru faptul că nici un domeniu de activitate nu este identic cu altul.
Practic nu există rețeta perfectă a optimizarii web, dar culmea, este chiar bine că e așa! Probabil te vei intreba de ce este un lucru bun dacă nu poți rămâne mereu pe primul loc... Raspunsul este simplu: Google™ ține doar cu site-urile originale, bine făcute și updatate mereu, acest lucru traducându-se în unica ta șansă de a-ți face loc incet, incet, pe primele poziții.
Ca și concluzie, gândește-te la un singur lucru: Cum ar fi dacă rezultatele căutărilor ar rămâne pe aceleași poziții timp de 15 ani și ce șanse ar avea afacerea ta online aflată la început, să evolueze atunci când cineva deține monopolul atât de mult timp?
Noroc că există "SEARCH ENGINE OPTIMIZATION"!