Lucreaza cu noi!
Părerea ta este foarte importantă pentru noi, astfel ai la dispoziție această secțiune de contact rapid, unde ne poți întreba orice nelămurire ai în domeniu. Îți mulțumim și promitem un răspuns eficient !
office@itexclusiv.ro 0766.677.047
0766 677 047 office@itexclusiv.ro
Indiferent de device-ul clientului tău
Site-ul tău web, trebuie să
funcționeze impecabil și rapid
Noi folosim ultimele
tehnologii în Web Design

Ce Tehnologii Web Design folosim la Realizarea unui Site Web?

tehnologii web design

WEB 2.0

tehnologii web

   Conceptul de WEB 2.0 a apărut în jurul anilor 2004 și deși pare că ar fi a doua versiune a unui soft web, nu este așa. Tehnologii precum WEB 2.0 se referă la diferite funcții apărute pe Internet ce au legatura cu aspectul interactiv si utilizare friendly a vizitatorului site-ului web respectiv. După 2004 paginile web și modul de interacțiune cu utilizatorul s-au transformat în ceva mult mai dinamic. Tim O`Reilly este inventatorul acestui termen și l-a făcut faimos. Odată cu apariția termenului WEB 2.0 tehnologia web anterioară a fost implicit numită simbolic WEB 1.0

Ce este HTML?

css

   HTML este o technologie prin care documente text, imagini, animații web și multe alte elemente de content pot fi afișate pe o singură pagină prin intermediul unui soft specializat, numite browsere web. Textul și informația dintr-o pagină pot fi aranjate cu diverse coduri, tipuri de metadate și indicații de redare. Se poate astfel sublinia un anumit text, se poate aranja în paragrafe, se pot introduce imagini sau pot fi folosite limbaje mai sofisticate, afișate hărți sau formulare.
   Prin intermediul HTML se pot introduce metadate, adică informații despre autorul documentului, despre titlu sau informații despre cum poate fi formatat documentul în tabele, paragrafe, segmente, titluri și liste. Aceste informații sunt interpretate de către browser pentru a afișa informația în mod coerent și permite conectarea unei pagini cu altele și formarea de hiperlink-uri. Formatul HTML poate fi editat și citit prin intermediul unor editoare simple de text sau a unor programe specializate.

css
css3

Ce este CSS?

css3

   CSS sau Cascading Style Sheets este un standard care ține de formatarea unui document HTML într-un mod mai simplu și mai creativ. Un fișier CSS se poate atașa unui fișier HTML ca fișier extern sau chiar în documentul HTML printr-un atribut. Modul în care este afișat conținutul unui site poate să fie controlat prin CSS. CSS ajută și la formatarea unor pagini realizate în formatele XHTML, XML sau SVGL.

Ce este PHP?

Programare PHP

   PHP sau Php: Hypertext Preprocessor este un limbaj de programare folosit pentru a crea pagini web dinamice sau aplicații web interactive. Limbajul PHP se folosește în codul HTML, dar noile versiuni se pot folosi pentru a crea aplicații independente în modul CLI, linie de comanda. PHP a devenit un limbaj foarte important de programare web open-source și server-side. Instalat pe mai mult de 20 de milioane de site-uri și servere, PHP este disponibil pentru majoritatea serverelor și sistemele de operare. Este un software liber disponibil sub licența PHP și este de dificultate medie.

Programare PHP
MySQL

Ce este MySQL?

MySQL

   Prin MySQL se pot gestiona bazele de date și este utilizat aproape mereu împreună cu programarea PHP prin care se pot construi numeroase aplicații web și nu numai, dar MySQL poate fi folosit împreună cu aproape orice limbaj major. Este produs de compania suedeză MySQL AB și este distribuit sub Licența Publică Generală GNU. Acest soft funcționează cu stiva LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Bazele de date MySQL pot fi accesate și editate prin scheme API de limbaje de programare C, C++, C#, Perl, Java, Python, PHP, FreeBasic și multe altele.
   Chiar și limbaje de programare precum ASP sau Visual Basic pot comunica cu bazele de date MySQL prin interfața MyODBC. Există și alte componente precum COM/COM+ sau .Net care permit acestor limbaje de programare să comunice mai eficient cu sistemul MySQL (ex. MyVBQL). MySQL stă și la baza celor mai multe bloguri care folosesc platforma Wordpress.

Ce este Javascript?

JavaScript

   Javascript este un limbaj de programare foarte popular care este folosit în numeroase pagini web. Prin codul Javascript se pot introduce funcționalități interactive în orice site astfel încât site-ul să fie mai dinamic. Codul Javascript este rulat de browser și poate da acces și la obiecte sau programe din alte aplicații. Javascript s-a numit mai întâi Mocha apoi LiveScript și a fost dezvoltat de Netscape Communication Corporation.

JavaScript
eXtensible Markup Language

Ce este XML?

eXtensible Markup Language

   XML este acronimul pentru eXtensible Markup Language (XML) și este un meta-limbaj de marcare. Prin acesta se pot crea alte limbaje de marcare precum XHTML, RDF, RSS, MathML, SVG, OWL care fac parte din familia XML. Prin XML se pot stoca date nestructurate și semi-structurate și se transferă date între diferite aplicații pe Internet. În limbajul HTML se pot folosi date XML, acestea din urmă ajută la identificarea mai rapidă a datelor de către motoarele de căutare. Prin Javascript, PHP și alte limbaje, un fișier XML poate fi inclus în paginile site-ului pentru a facilita comunicarea cu alte site-uri. Sistemul RSS, de care probabil că ai auzit, folosește un fisier XML pentru a transmite informații către alte pagini și aplicații web.

Ce este CMS?

Content Management System

   CMS (Content Management System) sau sisteme de management al conținutului este un soft creat pentru a-l ajuta pe utilizator să administreze conținutul site-urilor web. Scopul acestor tehnologii este să reducă timpul pierdut de administratorul acestuia. În unele cazuri anumite operațiuni pot fi automatizate integral. Când folosim un CMS, putem organiza, edita sau publica mai multe tipuri de conținut cum ar fi text, imagini, fișiere video și altele.
   Mai mulți utilizatori pot lucra simultan într-un CMS, iar acesta poate fi folosit și pentru a administra aplicații interne. Printr-un CMS chiar și utilizatorii fără cunoștințe IT pot administra conținut online. Fiecare sistem CMS este diferit și poate fi personalizat în funcție de site-ul web pentru care este folosit și în funcție de nevoile utilizatorului. Sistemele CMS sunt similare cu sistemele de administrare a documentelor DMS și sistemele de comert electronic ECS.

Content Management System
Te invităm la o cafea, să cunoști cea mai dinamică firmă de Web Design din România !